Jornades Diabetis Digital 2017

Jornades Diabetis Digital 2017

Els propers 29 i 30 de setembre, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, ​​es celebrarà la primera edició de les Jornades Diabetis Digital. Per primera vegada s’ajunten en un mateix esdeveniment els pacients amb diabetis, els professionals de la salut experts en la seva gestió, les empreses farmacèutiques i les startups amb solucions per a la diabetis. L’objectiu és que tots ells puguin debatre i avançar junts en la digitalització de la salut.

La diabetis és una de les patologies amb més experiència en aquest àmbit. Això es deu al fet que en el camp de la diabetis el tractament està basat en l’educació, l’apoderament i la coresponsabilitat del pacient amb la seva salut. Les eines tecnològiques i els canals digitals es presenten com a aliats per facilitar la consecució d’aquests objectius. Així doncs, la diabetis és una de les patologies en les quals més s’està treballant i publicant al canal digital.

Segons Google, la mitjana de cerques mensuals del terme diabetis és de 22.000 visites al mes i es publiquen una mitjana de 200 piulades al dia sobre aquesta patologia, sent la segona patologia més esmentada només per darrere del càncer (Font: estudi de la Plataforma Janssen Observer a Espanya).

En aquestes jornades, cada un d’aquests stakeholders clau per a la gestió de la diabetis tindrà un programa exclusiu del seu interès. Així, els professionals de la salut podran conèixer les millors pràctiques en l’àmbit digital en el sistema de salut en la gestió diabetològica. A més, a través de tallers pràctics impartits per experts en la matèria podran aprendre a desenvolupar la seva identitat digital o fer cerques intel·ligents de bibliografia per Internet.

Font: Webconsultas
Font: Webconsultas

Els pacients, per la seva banda, podran participar en un taller de periodisme digital de la mà d’Ángel Ramírez, el responsable de Canal Diabetis, un dels portals web especialitzats en l’educació diabetològica.

Induct serà un dels actors clau en aquestes jornades ja que liderarà la sessió en què les startups i les empreses farmacèutiques es reuniran per trobar solucions conjuntes per digitalitzar la diabetis i millorar la seva proposta de valor per als pacients. El proper divendres 29 de setembre, les 7 companyies farmacèutiques patrocinadores de l’esdeveniment tindran l’oportunitat d’assistir al programa definit per Induct. En la mateixa sessió, podrem conèixer de primera mà l’experiència d’una empresa com Banc Sabadell que ens explicarà com una gran corporació col·labora amb startups a través del programa BStartups. En el mateix esdeveniment, les 5 startups guanyadores del concurs (en què fins ara s’han presentat més de 15 solucions) tindran l’oportunitat de presentar la seva proposta de valor davant les empreses farmacèutiques. Al final de l’esdeveniment, Induct coordinarà una sessió de speed-networking on les farmacèutiques podran mantenir reunions individuals amb cadascuna de les startups per trobar oportunitats de col·laboració.

A més d’aquestes sessions per a professionals, pacients i startups, el comitè organitzador de les Jornades Diabetis Digital ha organitzat una sessió de màrqueting digital, exclusiva per als empleats de les empreses farmacèutiques, on podran conèixer les millors pràctiques en l’ús de la tecnologia en els plans de màrqueting de salut. En aquesta sessió hem estat convidats a compartir la nostra experiència en la transformació digital utilitzant metodologies d’innovació oberta.

Si vols seguir tota la informació sobre les jornades, ens pots seguir a Twitter o mitjançant el hasthag #diabetesdigital17. Pots també consultar el programa d’activitats en el següent enllaç.

The following two tabs change content below.
Xavier Olba

Xavier Olba

Consultor en Estrategia Digital i Open Innovation en Salut en Induct SEA, S.L.
Consultor en Estratègia Digital i Open Innovation en Salut. Més de 15 d'anys d'experiència en la gestió de models de negoci en l'àrea de la salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*