Els 10 projectes innovadors del mes de setembre

Els 10 projectes innovadors del mes de setembre

Setembre arriba a la fi i, com tots els mesos, us presentem 10 projectes innovadors de diferents indústries que segurament us sorprendran.

1. La pell biònica que envia notificacions

Imagina’t un univers on la nostra pell pogués comunicar el que està passant dins del nostre cos. No és un argument d’una pel·lícula de ciència ficció sinó un projecte de la Universitat de Tòquio. El científic Takao Someya ha desenvolupat un teixit electrònic vestible que pot monitoritzar signes vitals i ajudar a metges a predir futurs atacs cardíacs o a detectar prèviament el càncer.

Font: Someya Labs
Font: Someya Labs

2. Una bicicleta elèctrica en qüestió de segons

Ja vam publicar sobre la Copenhaguen Wheel al nostre compte de Twitter. És un accessori que pot ser afegit a qualsevol bicicleta, convertint-se en una font d’energia. Com un rastrejador de dades, aquesta roda és capaç d’emmagatzemar l’energia cinètica de les frenades en bateries per fer-la funcionar sense esforç.

3. Plastic Waste Management

Des d’Induct, sabem que la innovació té a veure amb convertir un problema en un avantatge afegit – i aquest és un d’aquests processos. El científic i empresari indi K. Ahmed Khan va crear una empresa especialitzada en optimitzar plàstic reciclat barrejant-ho amb betum per construir carreteres. A més d’eliminar l’enorme quantitat de residus plàstics acumulats i ser menys costosa, la barreja apropiada dóna com a resultat un producte més resistents a l’aigua, fent vies més segures i sostenibles.

Font: The Indian Times
Font: The Indian Times

4. El drone ambulància

Des d’Holanda, ens arriba el projecte de l’estudiant Alex Momont en què un drone càrrega amb material d’emergències. A més de poder arribar a localitzacions difícils, en Al Delft hi ha lloc per a un desfibril·lador amb la funció de tractar i diagnosticar parades cardiorespiratòries.

5. La caçadora “intel·ligent” de Google

Part de l’anomenat Project Jaquard (la plataforma de wearables de Google), aquesta caçadora desenvolupada en col·laboració amb la marca Levis compta amb punys especials en què sensors tàctils permeten registrar moviments que controlen la reproducció de música i la lectura de notificacions o missatges que arriben al mòbil.

Fuente: Google
Fuente: Google

6. Més enllà de Charlie i la Fàbrica de Xocolata

L’ascensor que es mou a tot arreu ja és una realitat! Multi, la reinvenció dels ascensors ja que fa servir la tecnologia de levitació magnètica que fa que la cabina no necessiti cablejat.

7. Una pantalla de mòbil que s’arregla per si mateixa

Motorola està treballant des del mes passat en una solució que ajudarà a molta gent (principalment als més maldestres): una pantalla de mòbil que s’arregli sola després de partir-se. El material utilitzat arregla automàticament les esquerdes si s’escalfa. La idea és que l’usuari pugui activar la funció amb la temperatura del propi cos: n’hi hauria prou amb posar el dit a la part esquerdada.

Font: Motorola
Font: Motorola

8. El Shazam per identificar obres d’art

Així és SmARTify: una visita guiada personal a la butxaca. L’app no ​​només reconeix el nom de l’obra a través de la foto presa, sinó que també oferirà informació addicional, com el nom de l’artista i el seu procés de creació. A més, també ensenya recomanacions amb base a les preferències personals de l’usuari.

9. Un servei de bicitaxi per a refugiats

Roshni Rides té com a objectiu millorar el transport de Orangi, una ciutat pakistanesa que allotja a més de 2 milions de refugiats. Descrit com una “solució en xarxa de transport públic accessible i fiable per a refugiats”, l’empresa (va guanyar recentment el prestigiós Premi Hult d’US $ 1 milió per a emprenedors socials) que els ajuda a treballar i accedir a serveis vitals.

Font: Trendhunter
Font: Trendhunter

10. Un pont imprès en 3D

MX3D, un petit estudi holandès centrat en la investigació i en el desenvolupament de la impressió 3D construirà un pont exclusivament amb aquesta tecnologia. A més de ser una fita en la història, el pont serà construït en pur acer. El projecte ha estat viable gràcies a la col·laboració de dissenyadors, empreses de tecnologia, enginyers i del govern d’Amsterdam, que aviat han de comunicar la seva ubicació exacta.

I tu, coneixes nous projectes innovadors?

The following two tabs change content below.
Livia Fioretti

Livia Fioretti

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Brasileña, formada en Coolhunting, Design and Global Trends por ELISAVA-UPF . He trabajado como planner en Ogilvy & Mather São Paulo y en start-ups. Apasionada por la escritura creativa, el cine y las artes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*