5 Projectes Innovadors per a pacients amb Parkinson

5 Projectes Innovadors per a pacients amb Parkinson

D’acord amb les estadístiques de l’Organització Mundial de la Salut, més de 7 milions de persones pateixen el mal de Parkinson, un trastorn neurodegeneratiu que causa tremolor, rigidesa i lentitud dels moviments. Encara que sigui més comú en persones grans i generalment evolucioni lentament, la condició té un gran impacte en la vida del pacient i de tots els que l’envolten pel seu caràcter altament invalidant.

Per millorar la qualitat de vida dels pacients amb aquesta malaltia, estem amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Hospital de Sant Pau i GMV desenvolupant l’OPENeHEALTH Parkinson, un programa d’innovació oberta que permet que malalts, cuidadors i metges treballin junts en la creació de noves i innovadores solucions.

Inspirats en el projecte i sabent que l’exploració és un dels principals motors de la creativitat, us presentem cinc projectes en l’àmbit de la malaltia de Parkinson que porten solucions a través de nous formats i amb noves propostes de valor:

1. Rempark

El Personal Health Device for the Remote and Autonomous Management of Parkinson’s Disease (Rempark) és el primer sistema portàtil que captura i analitza els símptomes del pacient de la manera menys invasiva i més efectiva possible. Rempark va ser dissenyat en un projecte europeu liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya i impulsat per Telefónica I+D.

2. NeuroQwerty

NeuroQwerty és un sistema que, quan s’instal·la al mòbil, tablet o portàtil, pot identificar de forma precoç la malaltia pel registre de l’habilitat motriu de l’usuari durant el maneig del teclat (en escriure un correu electrònic o un missatge de text, per exemple).

NeuroQwerty
NeuroQwerty

3. Emma Watch

El Microsoft Research Center a Cambridge ha creat una polsera que, gràcies a un sistema de vibració, “enganya” al cervell del pacient i permet que els que pateixen forts tremolors puguin tornar a escriure. Per ara, és només un prototip, però podria representar un gran pas per als pacients en adaptar una funcionalitat de la tecnologia wearable a les seves necessitats.

4. Un antibiòtic que podria aturar el Parkinson

El treball publicat recentment a la revista Scientific Reports per especialistes argentins, francesos i brasilers va revelar un possible nou ús de la doxiciclina, un antibiòtic ja conegut. Van descobrir que aplicat en molt baixes dosis, la medicina pot reduir la toxicitat d’una proteïna responsable de propagar la malaltia, retardant el seu desenvolupament.

Pots trobar més informacions sobre la descoberta en aquest enllaç.

5. Un sistema que elimina els tremolors del Parkinson

Sabent de l’impacte dels tremoles involuntaris en el dia a dia del pacient, els Investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han desenvolupat un sistema que pot identificar l’origen dels moviments i si són voluntaris o no, i en cas de no ser-ho, pot estabilitzar les extremitats, disminuint-los.

Si vols més informacions sobre aquest projecte innovador, la trobaràs aquí.

Coneixes altres projectes innovadors pels pacients amb Parkinson? Comparteix-los als comentaris!

The following two tabs change content below.
Livia Fioretti

Livia Fioretti

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Brasileña, formada en Coolhunting, Design and Global Trends por ELISAVA-UPF . He trabajado como planner en Ogilvy & Mather São Paulo y en start-ups. Apasionada por la escritura creativa, el cine y las artes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*