10 projectes innovadors del mes de novembre

10 projectes innovadors del mes de novembre

1. Marketplace, la botiga de productes innovadors

IndieGoGo ha ajudat a llançar milers de productes en l’última dècada i ara el crowdfunding ofereix Marketplace, una nova secció en la qual els makers poden vendre els productes finalitzats. Una mà amiga per als que busquen vendre les seves creacions al públic general i per als que busquen regals innovadors per a les festes.

Plataforma Indiegogo
Plataforma Indiegogo

2. Un filtre d’aigua biodegradable

Amb l’objectiu d’evitar 1.000 milions d’ampolles de plàstic per al 2020, TAPP2 és un filtre biodegradable intel·ligent que permet a l’usuari obtenir aigua fresca i pura directament des de l’aixeta.

3. Manuals d’entrenament en realitat virtual

Una startup alemanya ha desenvolupat un sistema cognitiu que converteix les ulleres de realitat augmentada en manuals de capacitació per als obrers. Gràcies a la tecnologia de machine learning amb la qual està feta l’aparell, el manual identifica el nivell d’aprenentatge de l’usuari i adapta el seu contingut per certificar que serà comprès.

Exemple d'aplicació de la tecnologia
Exemple d’aplicació de la tecnologia

4. Embalatges biodegradables amb llavors d’albercocs

La companyia alemanya Amtopus ha patentat recentment una tecnologia d’impressió 3D, amb la qual pot fabricar innovadors embalatges a partir de matèries primeres biodegradables com ara llavors i closques de fruites.

5. Aules connectades per l’empatia

Empàtic és un projecte de la Fundación KIND (creada per la marca de llaminadures 100% naturals) que cerca connectar estudiants entre 8 i 11 anys, de diferents parts del món, sense sortir de l’aula. L’objectiu és ajudar a la pròxima generació a explorar les seves similituds amb els altres, ensenyant-los habilitats com l’empatia i disminuint els prejudicis.

6. La gorra que evita que els camioners s’adormin

Ford Camions Brasil ha desenvolupat una gorra que utilitza l’última tecnologia per evitar que els motoristes s’adormin al volant. Amb un acceleròmetre i un giroscopi que capten els moviments del cap del camioner, l’accessori utilitza tres alarmes (sonora, lluminosa i vibratòria) per avisar-lo del perill si s’adorm.

La mecànica del producte més innovador del mes
La mecànica del producte més innovador del mes

7. Broomx

Ja hem parlat de la startup líder a crear experiències immersives en espais reals en el nostre post sobre el cicle #MazdaCreators, però la veritat és que l’empresa catalana va ser una de les millors descobertes del mes.

El MK Player360 en acció!
El MK Player360 en acció!

8. Una armilla que alleuja els símptomes del dolor muscular i millora la mobilitat

L’armilla responsive creada per l’estudi Fuseproject de Yves Béhar està enfocat a persones grans i / o amb dificultat per moure’s, ja que té una tecnologia de sensors elèctrics que estimulen els músculs de l’usuari, ajudant-los a caminar i pujar escales.

Model de l'armilla
Model de l’armilla

9. Un dispensador de medicaments innovador

Karie Personal Medication Dispenser va ser desenvolupat per enginyers i dissenyadors per a facilitar el control de les medicines. Amb un sistema connectat, Karie garanteix que l’usuari pren la quantitat de medicació correcta en el moment adequat – i si no ho fa, aleshores avisa a un amic o familiar.

El dispensador Karie
El dispensador Karie

10. Accessoris termostàtics que controlen la temperatura corporal

Ja podem gaudir de temperatures agradables independentment del nostre entorn amb el termòstat personal Embr Wave Wearable – un dispositiu portàtil que pot escalfar-nos o refrescar-nos, assegurant que et sentis còmode en qualsevol situació.

Embr Wave Wearable
Embr Wave Wearable
The following two tabs change content below.
Livia Fioretti

Livia Fioretti

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Brasileña, formada en Coolhunting, Design and Global Trends por ELISAVA-UPF . He trabajado como planner en Ogilvy & Mather São Paulo y en start-ups. Apasionada por la escritura creativa, el cine y las artes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*