10 Projectes Innovadors del mes de Juliol

10 Projectes Innovadors del mes de Juliol

1. Telèfon mòbil sense bateria

Un grup d’investigadors de la Universitat de Washington han desenvolupat un prototip d’un telèfon mòbil que funciona sense bateria. Els seus creadors argumenten que el seu producte està pensat per situacions extremes, on quedar-se sense bateria pot suposar un perill. Per tal de no haver d’utilitzar bateria, el dispositiu recol·lecta de les senyals de radio ambient o de la llum els pocs microwatts de potencia que necessita. El telèfon estalvia energia aprofitant la codificació de veu analògica, en comptes de la digital.

2. Para-sols amb panells solars

Un projecte genial per tots aquells que volen estar sempre connectats, fins i tot davant del mar. L’Erik Hawkins ha creat uns panells solars que són portables i es poden adaptar a qualsevol para-sol. Actualment, el producte és un prototip, però el seu creador està buscant inversors per tal de llançar-lo al mercat. El kit inclou una bateria de gran capacitat que pot emmagatzemar fins a 50.000 mAh de potència i carregar diversos telèfons intel·ligents a la vegada, juntament amb ordinadors portàtils.

Para-sols amb panells solars. Font: psfk
Para-sols amb panells solars. Font: psfk

3. Nescafé Coffee Taproom

El següent projecte innovador el trobem en el món del retail de la mà de Nescafé. El concepte? Una botiga on tothom pot fer-se una tassa de cafè. Fer-se, sí. No hi ha cambrers. Nescafé posa a disposició un local on tothom que tingui la clau pot entrar i fer-ne l’ús que cregui convenient. Aquesta clau és el producte promocionat, Sweet and Creamy. A més a més, aquest pop-up és ple de tocs d’humor. El noms dels gots tenen faltes d’ortografia, apel·lant al model d’establiments com l’Starbucks. Aquesta botiga pop-up estava situada a Toronto. Actualment, Nescafé té una pàgina web oberta a suggeriments sobre on hauria de situar-se la següent botiga.

4. Edifici Auto-desplegable

Ten Fold Engineering, una empresa britànica, ha desenvolupat un edifici modular que es desplega autònomament en menys de 10  minuts. Cada una de les estructures ofereix 64 metres quadrats d’espai i 20 metres cúbics d’emmagatzematge. A més, es poden transportar a tot arreu amb un camió. L’única eina necessària per tal de completar el muntatge és un trepant de mà. Fes un cop d’ull a les propostes de Ten Fold!

5. Phabit

“Crec que qualsevol pot canviar la seva vida si vol, però cal fer-ho amb eines adequades.” Argumenta el creador de Phabit. Phabit és una d’aquestes eines: ajuda a l’usuari a fomentar bons hàbits i evitar mals hàbits, ofereix suggeriments i assistències personalitzats a través d’una experiència física i digital. L’experiència de Phabit comença amb una aplicació en què els usuaris inicien la sessió amb les seves xarxes socials i realitzen proves que separen les persones en quatre grups diferents segons la seva personalitat.

L’aplicació supervisa el comportament de l’usuari sense ser intrusiu. Les dades que recopila Phabit es converteixen en energia per activar un dispositiu d’aigües i dóna llum solar a una planta especial. Si l’usuari no compleix els hàbits acordats, la planta lentament es començarà a pansir i morirà. A mesura que es formen bons hàbits, la planta creix i creix. Aquesta experiència física, recolzada per un sistema digital, dóna a l’usuari una clara comprensió del progrés cap a la consecució del seu objectiu.

phabit video from jen-hsien on Vimeo.

6. Nakefit

Una enginyosa empresa de disseny italiana ha inventat Nakefit, un coixinet que fa que tinguis la sensació d’anar descalç, però que manté els peus protegits de manera eficaç. El seu senzill disseny fa que el producte sigui fàcil i còmode de portar. Les pastilles adhesives s’adhereixen a les plantes dels peus, formant una barrera entre les plantes dels peus i el sòl evitant talls i relliscades. Els coixinets Nakefit són d’un sol ús i duren aproximadament 24 hores.

Nakefit es finança exclusivament a través de Kickstarter, amb prop de 300.000€ recaptats. De fet, l’única manera de comprar els seus productes actualment és a través de la pàgina de Kickstarter, on un paquet de 10 parells, us costarà 30 euros.

7. Mapa de la contaminació atmosfèrica

Google Street View i un equip d’investigadors de la Universitat de Texas s’uneixen per tal de mesurar la contaminació i la qualitat de l’aire dels carrers. L’equip ja ha mapejat la contaminació atmosfèrica en 110 quilòmetres quadrats d’Oakland, Califòrnia.

El projecte va començar amb alguns cotxes, però la plataforma mòbil d’Aclima, que ja ha produït un dels conjunts de dades més grans del món sobre la qualitat de l’aire, també podria ampliar-se mitjançant el desplegament en vehicles com autobusos i camions de correu. Aquestes dades locals podrien ajudar a les persones a prendre decisions més informades sobre coses com quan permetre que els seus fills juguin fora o quins canvis realitzen per tal de fer les seves comunitats més saludables.

Cotxe de Google Maps equipat amb mesurador de pol·lució
Cotxe de Google Maps equipat amb mesurador de pol·lució

8. Nomadizers

Per tots aquells que els hi encanta viatjar i conèixer gent, neix Nomadizers, una plataforma creada per dos joves de Barcelona. Nomanizers té com objectiu convertir-se en el Facebook dels viatges. La plataforma posa en contacte, de manera gratuïta, viatgers d’arreu del món per tal de compartir experiències. Actualment, compta amb 10.000 usuaris registrats en 9 mesos. Un dels beneficis principals d’utilitzar Nomanizers són els descomptes per grups, per tots aquells que els hi agrada viatjar sols però volen compartir el preu. A més a més, la web també et dóna l’opció de convertir-te en guia de la teva pròpia ciutat.

9. Capsula espacial

L’empresa Zero 2 Infinity i l’escola de disseny de Barcelona Elisava presenten una nova càpsula espacial per a turistes que arribarà a 40 km d’altitud. Fa un parell de setmanes que trobàvem la noticia que l’empresa Zera 2 Infinity de Barcelona i l’Escola de Disseny i Enginyeria Elisava presentaven el disseny d’una nova càpsula espacial pensada per a viatges d’unes 6 hores a 40 quilòmetres de distància de la terra. El preu del bitllet? 110.000€. L’objectiu de l’empresa és que aquests viatges siguin possibles d’aquí dos anys. El prototip és una càpsula rodona de 4 metres de diàmetre i 2 d’altura i pot transportar 4 turistes i 2 tripulants. Aquesta nau serà impulsada gràcies a un globus d’heli.

10. Farewill

Farewill és una startup britànica nascuda amb l’objectiu de transformar els documents legals utilitzant la digitalització. Més específicament, estan especialitzats en testaments digitalitzats. L’empresa calcula ser el proveïdor més important del Regne Unit a finals d’aquest any, tot i que només es va iniciar al novembre de 2016. Segons Dan Garret, el seu fundador, “Hi ha un problema amb el mercat de voluntats: no funciona en benefici dels consumidors. El 97 per cent de les persones no tenen testament, o en tenen un que està obsolet.” Farewill ofereix als seus usuaris escriure un testament en 15 minuts per 50 €. Garret afirma que la majoria dels seus usuaris arriben a través d’institucions benèfiques.

Tens un projecte innovador? Explica’ns-el!

The following two tabs change content below.
Sara Marata

Sara Marata

Consultora d'Innovació Oberta a Induct SEA, S.L.
Estudiant de Negocis i Marketing Internacionals a ESCI-UPF. Ha treballat com a Community Manager a AKTIVE-Turisme. Apassionada dels idiomes, la música i l’art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*